20 Mar 2012

Nil'in Kelebekleri

Üç vakte kadar sürprizler içindesiniz ;) Bunu Nil diyor.

Bugün Nil'in Kelebekleri doluştular evime. O kadar güzel, o kadar rengarenklerdi ki sabırsızlıkla dokunmaya çalıştım her birine. Bazıları beni kahkahayla güldürdü, bazıları gözlerimi parlattı mutluluktan, bazılarıysa göz yaşından. Napiim, severim ya yaz yağmurlarını sevdiğim gibi, gözlerimin dolu dolu olup kirpiklerimin ıslanmasını. Hemen akmazlar, bir güler bir hüzünlenirken ben, ne yapacaklarını şaşırıp, titreşip kalırlar göz pınarlarımda, pasparlak parlatırlar gözlerimi, ışıl ışıl..

İşte yaz yağmuru gibi taptaze, mutlu bir serinlik, ardından sımsıcak sarmalanmış hissi bırakır bu yazılar. O yüzden dönüp dönüp tekrar okumak istersin, o kadar sendir ki cümleler, hisler, kıskanırsın, 'neden bu cümleyi yazan ben değilim' diye, kızarsın kendine!

Saçından bahsederken bir kuşa hayat veriyor gibi, çizgi film izlerken ağladığını itiraf edecek kadar coşkulu, kendini ifade etmek için saçmaladığını bilecek kadar kendinde, Hawaii Şamanlarını anlatırken deli dolu, içine kaçan küçük çocuğu hiç kovalamamış bir kadın o! Nil Karaibrahimgil.

''Nil'in Kelebekleri'' kitabının, yazı ağaçlarından oluşan ormanına buradan gidebilirsiniz. :)

2 yorum:

  1. Senelerdir aynı şarkılarını dinler dururum her şeyden çabuk sıkılan biri olarak Nil'in şarkılarından hiç sıkılmadım..

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle öyle Nurs :) Nil'in şarkıları hayatımızın her halini masalsı bir dille melodiye çevirdiği için hiç eskimiyor bence..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...