28 Mar 2012

Akyaka'da balık&ekmek hep güzel

Yaz gelmeden, bahar bitmeden yakalasan ucundan bir günü.. Sabah güneşiyle uyansan, akşam yağmurunda ıslansan aynı günün.. Öylesine yürürken sokağında, bir damla sonra bir damla daha düşse yüzüne gözüne kirpiğine.. Ama hiç telaş etmesen. Zaten sokakta hiç kimsenin şemsiyesi olmasa, bir kız hariç.. O da renkli şemsiyesini çok sevdiği için açmış olsa.. Hani yağmurun çiselemesinden değil.. 

Eve dönerken usul usul,  güneş turuncusunu da götürürken battığı yere, sen gökyüzünün maviliğinden büyülenirken, arasa arkadaşın. Zaten ablanla daha eve gitmesek diye konuşurken, Akyaka'ya davet edilseniz. Böyle spontane gelişiverse her şey ve kendini Akyaka'da bulsan :) 


Balık ekmekleri paket yaptırsanız deniz kenarında yemek için, hava karanlık da olsa, şimşek de çaksa.. Sonra yağmur bastırsa, bardaktan boşanırcasına.. Balıkçının çatısına sığınıp yağmur eşliğinde balık ekmek yeseniz.. Arkadaşlarınızla sohbet etseniz bol kahkahalı :)




Balık ekmeğin yanında ayran, turşu, limon ve yağmur :) Ohh miss gibi :)

Sonra arabayla taa deniz kenarına kadar gitseniz. Denizi göremeseniz de karanlıktan, orada olduğunu bilseniz..
Sonra dönüşte Türk kahvesi yapsa arkadaşınız. Az şekerli. Teşekkür etseniz, içerken.
Ne güzel olurdu dimi? 
Ne güzel oldu :)

4 yorum:

  1. Valla güzel olurdu..olsaydı ii olurdu.. :))
    neyse artık Denizcim sen bizim yerimize bu güzzellikleri yaşamışsın..Afiyet olsun :D

    YanıtlaSil
  2. Bunu, Kadıköy balon iskelesine doğru gidilirken orada yapılan büfeden yemek lazım :) karşıya bakarak yenilmesi gerekir hemde.

    Bu arada blogunu yeni keşfettim, takibime aldım, bana da beklerim efenim:)
    http://kacikturuncu.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) İstanbul'da balık ekmeğin tadı başka tabii :) ama ben en son aralık ayında Kadıköy iskeledeki hiçbir büfede balık-ekmek bulamadım hepsi kaldırmıştı :( çok üzülmüştüm. Ben de Karaköy Galata tarafına gitmiştim sadece balık-ekmek için :) çok güzeldi :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...