27 Tem 2013

Tuz mu Saçımdaydı Kum mu Havadaydı?

Gelin önce sabah erkenden, havada tatlı bir serinlik varken şööyle salınalım sokaklarda.. Her köşesinde ayrı bir kahve molası verme isteği uyanıyor insanın içinde. Ada'da olmak özgür olmakla eşdeğer sanki. Rüzgar istediği gibi esiyor orda, kimse kızmıyor saçlarını savuran bu serin esintiye.

'Salt in the air sand in my hair' felsefemizle Bozcaada'dayız..



Ada'nın şirin sokaklarını gezmeye ara verip Ayazma'ya doğru yola çıkıyoruz. Buz gibi denize girmek için cesareti olmayanları almıyoruz. Maldivleri aratmayan turkvuaz deniz&ince kum ikilisi cezbediyor, karşı koymak imkansız. Sonra o ilk buluşmada Bozcaada'da olduğunuzu size hatırlatıyor su :)


 Ada'da güzel keyifli kahvaltılar yaparken size arılar eşlik ediyor.. Bin bir çeşit reçellerden bir kaçını size saymak isterim; meşhur domates reçelini Bozcaada'da yemeden olmaz, akasya, gelincik gibi ismi de kendileri gibi güzel olan çiçekler ballanmış tatlanmış soframıza gelmiş, yeşil incir reçeli meşhur oldu biliyosunuz, karpuz kabuğundan gemiler yapılıyor da reçel neden olmasın :) Hepsi çok güzeldi inanmazsanız arılara sorun!


Biz kahvaltı için Lale'yi çok başarılı bulduk, Ada'ya giderseniz mutlaka uğrayın.. Akşam yemeği için ortada üstte resmini gördüğünüz Cafe at Lisa's çok tatlı bi yer. Kendimizi Barcelona'da hissettik. Lisa'nın pizza ve makarnaları da çok ilginç ve lezzetli. Sanki evini bize açmış ve mutfağının önüne bir kaç masa atmış, hemen ordaki ağaca bir kaç ışık kondurmuş ve misafirlerini ağarlıyor. Üstelik o minicik aradan deniz size göz kırpıyor :)
Ada'da sabah kahvelerimiz için klasikleşen bir kafemiz var :) Aki'de kahvaltı sonrası keyif, sohbet, kahve, dergi, güneş, gölge, ağaç, çiçek, ada..


Bozcada bu kadar ilham verici bir yerken sanat olmadan olur mu?? Cemil Onay'ın 'Yalınayak Başı Kabak' adlı seramik sergisini kaçırmışız, biz de camdan içeri bakarak görebildiklerimizle yetinmeye çalıştık.
Bozcaada sanat galerisindeki iki fotoğraf sergisi tam döneceğimiz gün açılışı yaptı ve onları görme şansımız oldu. 'Bozcaada Şarap İşçileri' ve 'Aynada Renkler Değişirken Bozcaada'. İki sergi de çok başarılıydı. Denk gelemezseniz yine de üzülmeyin, yazının başında dediğim gibi sadece sokaklarda gezinin, canlı canlı çok daha fazla keyfine varıcaksınız Ada'nın :)


Ada'dan ayrılırken yanınızda Ada'yı götürmek isteyebilirsiniz, o pek mümkün olmasa da bir kaç hatıra imdadınıza koşabilir :) Rengarenk hediyelik eşyacılar çok cezbedici, küçük butikleri de gezin derim. Çok güzel orjinal el yapımı süs eşyaları alabilirsiniz.
Ayrıca Ada'dan şarap, bademli kurabiye, domates reçeli ve envai çeşit ev yapımı şeyler alabilirsiniz.

Ben bol bol huzur, mutluluk, rüzgar, güneş, tuz getirdim yanımda. Tatil çok iyi geldi özellikle de seninle olunca :) Bizim çok isteyip de yapamayacağımız bi şey yok ve bunu bilmek güzel :)

Çok harika bi haftasonu geçirin ben Afrika'dayken ;)

4 yorum:

  1. en sevdiğim Bocaada tatilim de yine seninle :))

    YanıtlaSil
  2. :) ne çok istedik birlikte gitmeyi :) harikaydı :))

    YanıtlaSil
  3. Bir birinden güzel rengarenk fotoğraflar çekmişsin Deniz :) harika bir gezi olmuş.

    Bana da beklerim;
    http://pazarsevisgenikusagi.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...